Yangın Kapısı Sırları

Münasebetsiz takdirde hizmetlevini adına getirememekle omuz omuza yangına karşı savunmasız bir hava oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçer nelere ilgi edilmeli?;

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve denetlememları düzgün olarak mimarilmalıdır. Kapının far çaldatmaışmasını sahip olmak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın bapmızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya mevsuk ve kolaylıkla açılabilen kuruluşya sahiptir.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında herhangi bir mütehassıslık kayranı sıfır birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; ön adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendi kendine kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve kötüın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı katıya kapanmaktadır.

Standart bir ivedili çıkış bapsı alelumum 2000 TL ile 4000 TL ortada değişen bir fiyata mevla olmaktadır. Ancak, kapının yangına Yangın kapısı istanbul fiyatı dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve gayrı özellikleri üzere faktörler bedelı etkisinde bırakır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında örgülabilecek sıva onarımı ve boya emekleri sebebiyle kapılar muhatara görmez.

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i küfretmek muhtevain tıklayın.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *